Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Varicele sau venele varicoase | AUDIO

Varicele reprezintă acele vase de sânge proeminente, dilatate, de culoare închisă – violet sau albastru – care apar adesea pe picioare.

Supapele venelor nu funcționează corect și circulația sângelui în vene este afectată. Afecțiunea mai este numită și insuficiență venoasă. Riscul de a dezvolta vene varicoase crește odată cu vârsta și excesul de greutate.

De asemenea, femeile au o probabilitate mai mare de a dezvolta varice, iar statul în picioare pentru perioade lungi de timp face că sângele să circule mai greu. Dacă pielea de deasupra varicelor se inflamează și se ulcerează nu întârziați vizita la doctor.

Atunci când sângele stagnează prea mult în vasele de la nivelul picioarelor, apare o pigmentare a pielii numită dermatită de stază.

Prin tratarea varicelor la timp, evitați această complicație. Iar tromboflebita, adică inflamația venei asociată cu formarea unui cheag, care poate bloca circulația sângelui prin acea venă, e însoțită de roșeață și durere și trebuie tratată rapid. Nu renunța la recomandarea unui medic specialist de teama coronavirusului. Poți beneficia de servicii medicale direct din fotoliul de acasă, cu ajutorul telemedicinei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.