Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Operația de cataractă și astigmatismul

Astigmatismul este o imperfecțiune obișnuită a vederii, o eroare de refracție, în general tratabilă, care provoacă vederea încețoșată atât la distanță cât și la aproape. De cele mai multe ori, se asociază și cu alte afecțiuni ale vederii, printre care și cataracta, prezbiopia, miopia și hipermetropia.

Peste 70% dintre pacienții cu cataractă și prezbiopie au nevoie și de dioptrii de 0.5 sau mai mari pentru corecția astigmatismului.

Din fericire, datorită celor mai noi cristaline folosite în tratarea cataractei, astigmatismul se poate corecta în același timp cu corecția cataractei și a prezbiopiei. Peste 4 milioane de persoane se operează de cataractă în fiecare an în Uniunea Europeană, fiind cea mai frecventă intervenție chirurgicală oftalmologică. În timpul acestei proceduri, cristalinul natural care a fost afectat de cataractă este îndepărtat și înlocuit cu un cristalin artificial.

Inovația medicală a evoluat, astfel că pacienții români pot alege, la recomandarea medicului oftalmolog, cristalinele trifocale, cele mai recente cristaline artificiale disponibile astăzi pentru operațiile de cataractă. Cu ele puteți vedea clar atât la aproape, cât și la distanțe intermediare și la depărtare. Sunt proiectate astfel încât pacienții care duc o viață activă să nu mai aibă nevoie de ochelari.
Operația de cataractă este o procedură obișnuită și frecventă care, în general, durează mai puțin de 30 de minute.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea astigmatism, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

Minutul de sănătate v-a fost oferit de ALCON în cadrul campaniei „PanOptix. Meriți să vezi”, Pentru mai multe detalii despre astigmatism, cataractă și alte probleme de vedere, consultați www.panoptix.ro și www.meritisavezi.ro. Acesta este un dispozitiv medical. Consultați medicul oftalmolog și citiți instrucțiunile de utilizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.