Confidenţialitate

Minutul de sănătate: În ce situație e recomandată folosirea de tulpini probiotice, în combinație cu vitamina D3? | AUDIO

Printre numeroasele beneficii pe care le au pentru sănătate, probioticele contribuie la îmbunătăţirea absorbției vitaminelor şi mineralelor în fluxul sanguin, inclusiv a vitaminei D3. Deficiența prelungită de vitamina D3 crește riscul de apariție a fragilității oaselor și dinților, fracturi frecvente, infecții respiratorii, depresii sezoniere și slăbiciunea mușchilor.

O meta-analiză publicată în anul 2011 a relevat faptul că folosirea de tulpini probiotice în combinație cu vitamina D3 are o influență pozitivă asupra imunității. Împreună acționează sinergic, având efect asupra colonizării intestinului cu flora sanogenă și îmbunătățirea răspunsului imun în copilărie, îmbunătățirea digestiei și a toleranței alimentare, reducerea riscului de a dezvolta obezitate sau alergii (precum dermatită atopică), reducerea inflamației cronice și îmbunătățirea răspunsului imun.

Meta-analiza a luat în calcul 8 studii, cu o populație totală de aproape 1.400 de copii.
Tulpinile probiotice suplimentate cu vitamina D3 contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar la copii, fiind recomandate pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.