Minutul de Sănătate: Beneficiile vitaminei D pentru organism

Dacă simți frecvent o durere în oase, o slăbiciune musculară, ai probleme cu vederea ori oboseşti repede, trebuie să știi că ai o carenţă de vitamina D.

Vitamina D joacă un rol esențial în susținerea sistemului imunitar și contribuie la procesul de mineralizare a oaselor.

Dozele recomandate, în funcție de vârstă, pot ajunge până la 4000 de unități internaționale de vitamina D pe zi.  În cazul vârstnicilor, o doză zilnică de vitamina D ajută la prevenirea fracturilor şi împiedică fragilizarea oaselor, iar la copii ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos şi la prevenirea rahitismului.

Cele mai bune surse naturale de vitamina D sunt uleiul de pește și peștele. Din păcate, consumăm aceste produse în cantități reduse, iar în produsele lactate, cantitatea de vitamina D este prea mică pentru nevoile organismului.

De aceea, poţi apela la suplimentele alimentare pe bază de vitamina D disponibile în farmacii. Deoarece există pe piață mai multe produse ce conțin vitamina D, cu dozaje diferite, în cazul în care nu știm exact cum să facem cea mai bună alegere, putem întreba farmacistul.

În concluzie, pentru a susține imunitatea organismului nostru, vitamina D trebuie administrată pe tot parcursul anului, chiar și pe timpul verii, iar pentru cei care vor să își măsoare exact nivelul de vitamina D din corp, aceștia pot face un simplu test de sânge.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.