Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Artroza genunchiului | AUDIO

Gonartroza (sau artroza genunchiului) este cauza cea mai frecventă a durerii de genunchi la persoanele de peste 45 de ani. Constă în degradarea articulației genunchiului în urma procesului de îmbătrânire, dar și din cauza obezității, diabetului zaharat și traumatismelor.

Dacă simptomele sunt recunoscute la timp, iar pacientul se prezintă la medic, evoluția ei poate fi încetinită semnificativ. Durerea cu localizare la nivelul genunchiului, care apare la mers sau și în repaus, este simptomul principal. Efectuarea unei radiografii este esențială în evaluarea articulației.

Gonartroza reprezintă o problemă de sănătate importantă; netratată – evoluția ei este progresivă: accentuarea durerilor, limitarea mișcărilor articulare, iar în stadiu tardiv se ajunge la invaliditate.

Tratamentul gonartrozei depinde de stadiul acesteia: medicamentos ori cu soluție vâscoelastică. În cazurile avansate poate fi necesară intervenția chirurgicală, așa că nu dați vina pe vreme când vă dor genunchii. Puteți lua în calcul o asigurare individuală de sănătate, ale cărei pachete pot fi personalizate în funcție de nevoi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.