Minutul de sănătate: Aproape o treime din populaţia României prezintă modificări la nivelul venelor membrelor inferioare

Starea de sănătate a unei persoane este influențată și de starea circulației vasculare. Prin modificările apărute la nivelul pereților vasculari, funcționarea normală a sistemului venos este împiedicată. Așa apare senzația de disconfort, greutate și oboseală la nivelul picioarelor.

Conform statisticilor, aproape o treime din populaţia României prezintă modificări la nivelul venelor membrelor inferioare, modificări care evoluează în prezența factorilor favorizanți și odată cu vârsta.

Inactivitatea mușchilor și gravitația reduc reîntoarcerea sângelui din sistemul venos către inimă și favorizează acumularea sa la nivelul venelor membrelor inferioare ceea ce poate conduce la apariția modificărilor acestora.

Categoriile expuse riscului sunt persoanele cu meserii statice: profesioniști în domeniul sănătății, educatori, învățători, profesori, personalul de ordine, muncitori din fabrici, muncitori din construcții, stiliști și esteticieni, ospătari și bucătari, piloți și însoțitori de zbor, lucrători comerciali.

Este esențial să evităm, în primul rând, factorii agravanţi: sedentarismul, excesul de greutate și fumatul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.