Confidenţialitate

Două minore răpite din Brașov, găsite în Prahova. Fetele au fost abuzate sexual de un amic al concubinului mamei lor

Două minore din judeţul Braşov au fost răpite de către un prieten al concubinului mamei acestora, fiind găsite, sâmbătă, de poliţişti pe raza judeţului Prahova.

Bărbatul a recunoscut faptul că le-a abuzat sexual.

În cursul zilei de sâmbătă, la nivel naţional a fost emisă alerta “răpire minori”, victime fiind două surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani.

“La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10,25, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia a două minore, respectiv Repede Gabriela-Mihaela, în vârstă de 12 ani şi Gecso Elena-Andreea, în vârstă de 10 ani. Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19,00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21,00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie”, a transmis IPJ Braşov.

Fetele au fost găsite pe raza judeţului Prahova.

“În urma emiterii alertei ‘răpire minori’ la nivel naţional, în cadru IPJ Prahova au fost instituite filtre şi dispozitive rutiere pentru depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. În jurul orei 17,00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti formată din ofiţeri de specialitate a oprit în trafic pe raza comunei Valea Călugărească, în satul Valea Nocovani, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Cercetările sunt continuare de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Braşov”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că cele două minore au fost violate de către bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi fapta.

De altfel, el era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol, au precizat sursele citate