Confidenţialitate

Minivacanța de 1 Mai: Hotelierii de pe litoral așteaptă un număr de turiști asemănător celui de dinainte de pandemie | AUDIO

Numărul turiștilor care vor fi de 1 mai pe litoral în acest an va ajunge la nivelul de dinainte de pandemie. Cel puțin aceasta este așteptarea celor din industrie.

Aproape 40.000 de turiști sunt gata să petreacă de 1 mai în stațiunile de la Marea Neagră, spune purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Traian Bădulescu:

„Putem vorbi de cel puțin nivelul anului 2019 strict referitor la litoral și în special pentru stațiunile unde specificul constă în distracție, evenimente, festivaluriși aici mă refer în principal la Mamaia, Mamaia Nord, Năvodari, Vama Veche, dar și Costinești și inclusiv Constanța. Plus că în România nu mai avem deloc restricții, s-au redeschis cluburile, terasele și bineînțeles toți acești factori au reatras foarte mult turiștii doritori de distracție pe litoral.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest an tarifele la malul mării au pornit de la 300 de lei pentru 3 nopți:

„La 2-3 stele, media este undeva la 1.000-1.200 de lei pentru 3 nopți de cazare și, firește, sunt și oferte care pot să coste peste 2.000, 3.000 de lei, dacă ne referim la anumite hoteluri și apartamente din Mamaia, Mamaia Nord, hoteluri de 4 și 5 stele. În ultimii ani baza de cazare de pe litoral s-a modernizat, multe hoteluri au fost renovate, avem chiar hoteluri noi. Potrivit  turoperatorilor și hotelierilor, la ora actuală, peste 90% din hotelurile de pe litoral sunt decente, sunt modernizate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.