Confidenţialitate

Minivacanța de 1 Decembrie: Românii, tot mai atrași de stațiunile din țară | AUDIO

Românii își petrec minivacanța, ca de obicei, în stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și în marile orașe. Pe fondul pandemiei, oamenii nu mai pleacă peste hotare, ci aleg citybreak-uri în România, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Românii s-au obișnuit să își petreacă zilele libere în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, iar anul acesta nu au făcut excepție. Pentru că și copiii sunt în vacanță, familiile și-au făcut rezervări și în zone tradiționale.

Un criteriu de alegere a reprezentat însă și certificatul verde care e obligatoriu în pensiuni, hoteluri și restaurante, spune Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: „Cele mai ocupate sunt, ca deobicei, Valea Prahovei, Poiana Brașov, pensiunile din Moeciu-Bran și din zonele tradiționale – Sibiu, Maramureș, Bucovina”.

Dragoș Răducan: Pentru că minivacanța are 5 zile, mulți români s-au încumetat să meargă în citybreak-uri în marile orașe

Acum fac citybreak-uri interne fiind atrași și de tarifele foarte mici la cazare în orașele mari. Anul acesta, românii au început să-și redescopere țara în orașe, ceea ce până acum nu se întâmpla. În Brașov, Sibiu, găsim și Timișoara, Arad, Cluj; chiar și orașe mai puțin frecventate – Galați, Constanța. Un sfat pentru autoritățile locale: să organizeze activități care să respecte regulile de distanțare, dar să organizeze activități care să atragă turiștii”, a spus Dragoș Răducan.

Din cauza pandemiei, mulți nu își mai planifică minivacanțele, ci decid să meargă direct la un hotel sau la o pensiune cu puțin timp înainte. Asta deși pensiunile nu mai percep taxă pentru anularea rezervărilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Citește și: ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite în zonele montane din 10 județe | AUDIO