Confidenţialitate

ANM: Cod portocaliu de ninsori viscolite în zonele montane din 10 județe | AUDIO

Iarna a venit deja în zonele montane. Va fi cod portocaliu de ninsori viscolite de marți noapte până miercuri dimineață în zonele montane din 10 județe.

Oana Păduraru, meteorolog ANM:

„Vor fi ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1.500 de metri în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Viteza vântului va depăși 75-85 de km/oră și va fi viscol.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, marți, de la ora 20.00 intră în vigoare și un cod galben, tot pentru zona de munte, unde sunt așteptate ninsori și intensificări ale vântului:

„Insensificări ale vântului și ninsori vor fi în zona montană și submontană, se va depune strat de zăpadă iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 de km/oră iar la peste 1.700 de metri altitudine rafalele vor depăși chiar 85-95 de km/oră, viscolind ninsoarea. Până în dimineața zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în partea de nord-vest a teritoriului, în zona Maramureșului, în nordul Crișanei dar și în nord-vestul Transilvaniei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot marți, până la ora 18.00, zona de litoral a județului Constanța este sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic. Sunt așteptare rafele și de peste 90 km/h.