Confidenţialitate

Ministrul Vela: Asigur cetăţenii că nu este nicio intenţie a vreunei autorităţi de a măslui cifre, de a ascunde realitatea

Ministrul Internelor susține că datele despre situaţia epidemică sunt unele reale.

Marcel Vela a reluat, vineri seara, apelul ca populaţia să respecte măsurile de distanţare socială, în contextul apropierii sărbătorilor pascale.

“Există Grupul de Comunicare Strategică… Oameni care muncesc zi şi noapte. Îi văd cum comunică, cum actualizează cifrele, cum – dacă a scăpat o eroare – depun toţi eforturi să o regleze, astfel încât pe grupul din care fac parte ziariştii să fie date informaţii corecte, ample şi exacte”, a spus șeful MAI.

“Vreau să asigur cetăţenii că nu este nicio intenţie a vreunei autorităţi (…) de a măslui cifre, de a ascunde realitatea (…) Eu vă garantez că suntem corecţi”, a insistat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul infectărilor a ajuns la 5.467 în România, în creștere cu 265.

Bilanțul deceselor a urcat la 270.

Într-o analiză a situației epidemice, Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că numărul femeilor care au contractat noul coronavirus este mai mare decât cel al bărbaţilor în România. În ceea ce privește cazurile mortale, raportul se inversează.

Medic militar specialist ATI, detaşat în prima linie la Spitalul Judeţean de Urgență Suceava, Mihai Alexandru Mărginean a vorbit, într-un interviu pentru Ministerul Apărării, despre lupta colegilor şi a bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Alte 9.246 de persoane nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Sancțiunile însumează valoarea de 20.149.468 de lei.