Confidenţialitate

Ministrul Vela anunță înființarea unui centru de donare de sânge și plasmă

Marcel Vela a anunțat, marți, înființarea unei bănci de plasmă autoimună în cadrul Spitalului de Urgență „Dimitrie Gerota” din Capitală.

„Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de Covid-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă”, a afirmat ministrul.

Vor putea dona atât civilii, cât și angajații MAI.

„În noul centru vor putea dona atât civilii, cât și personalul Ministerului Afacerilor Interne, dar beneficiarii vor fi toți românii care vor avea nevoie. (…) Sunt încrezător că va fi de bun augur și vom putea ajuta mulți oameni, mai ales că acest centru va fi în coordonarea unor medici care au trecut prin coșmarul numit Covid-19 și vor face tot ce le stă în putință să aibă rezultate dintre cele mai bune”, a adăugat Marcel Vela.

Conform ministrului, de la începutul pandemiei peste 4.000 de reprezentanți ai MAI s-au infectat, nouă dintre ei murind.