Ministrul Tudorel Toader: Problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise

Într-o postare pe Facebook, ministrul Justiţiei răspunde criticilor formulate de asociaţiile de magistraţi, care acuză lipsa de transparenţă în adoptarea hotărârii de guvern privind desecretizarea arhivei SIPA, fostul serviciu secret al instituţiei.

‘Justiţia este un serviciu de interes public! Justiţia trebuie să se realizeze în slujba cetăţeanului! Problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise!’, scrie Tudorel Toader în mesaj.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România i-au cerut premierului Sorin Grindeanu, săptămâna aceasta, să revină asupra deciziei, invocnând că lipsa de transparenţă ‘renaşte suspiciuni că Guvernul şi majoritatea parlamentară doresc să folosească arhiva SIPA pentru şantajarea magistraţilor’.

Asociaţiile magistraţilor au considerat că modul de acţiune a ministrului Justiţiei ”contravine flagrant unei cooperări oneste ce ar trebui să existe între Ministerul Justiţiei şi corpul magistraţilor, câtă vreme ministrul nu a notificat Consiliul Superior al Magistraturii, ca acesta să poată emite un punct de vedere cu privire la această hotărâre de guvern’.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că nu a transmis Ministerului Justiţiei vreun punct de vedere instituţional în legătură cu decizia desecretizării arhivei SIPA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS