Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor mută Agenţia Română de Salvare a Vieţii de Om pe Mare la IGSU

Agenţia Română de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desființată, cu acordul premierului, și reorganizată, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În urmă cu doar câteva zile, directorul Agenţiei, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. 

Ministrul Transporturilor susține că verificările realizate la Agenţia Română de Salvare a Vieţii de Om pe Mare au arătat că aici s-ar fi comis nereguli, iar când a fost nevoie mai mare de intervenție, instituția nu a făcut față:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 „La acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare, noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte, în martie, s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii.

Ministrul Transporturilor a adăugat că și celelalte instituţii din domeniul naval, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galaţi, Autoritatea Navală Română sunt verificate de corpul de control, pentru că și aici există fiferite suspiciuni.