Ministrul Transporturilor, despre angajații nemulțumiți din CNADNR: Revoluționari de serviciu

”Revoluționari de serviciu” – iată cum îi caracterizează Ministrul Transporturilor pe angajații Companiei de Drumuri care au făcut dezvăluiri din interiorul companiei.

Dan Costescu susține că aceștia sunt nemulțumiți de evaluarea care se face în CNADNR – începând de la conducere și terminând cu nivelul de jos.

Curățenia continuă – le-a transmis ministrul.

Nu este decât unul director, restul sunt foşti directori. Vreau să vă spun că sunt revoluţionarii de serviciu. Au contestat toate celelalte conduceri, inclusiv a mea. Nu vreau să intru în detalii. Înţeleg dorinţa umană de a ocupa o funcţie de conducere. Nu înţeleg aplombul cu care poţi să critici structura şi reţeaua de autostrăzi a României, când e opera muncii tale din ultimii ani şi vii şi critici un om care a venit de trei sau patru luni pentru că toate autostrăzile au probleme. Este în zona demagogiei. Curăţenia în CNADNR continuă. Vom vedea strigăte de genul acesta în continuare. Nicio operaţie nu se face fără durere. Vom face acest lucru. Sper ca toată lumea să aprecieze rezultatele, dar această operaţie – evaluarea personalului continuă. A început de la conducere, va continua până la nivelul de jos”, a spus Costescu, la Palatul Palametului.

Dan Costescu a participat, marţi, la şedinţa Comisiilor reunite de Transporturi, pentru o discuţie privind execuţia bugetară pe acest an.

La rândul său, șeful CNADNR – Cătălin Homor – anunța că va avea loc un audit al activității angajaților companiei.

”Voi cere un audit al activităţii angajaţilor CNADNR, toată lumea va fi verificată”, a declarat Homor. Acesta a mai precizat că noua organigramă conţine un departament de control intern, creat pentru a verifica toată activitatea din cadrul CNADNR.

Decizia este un răspuns la acuzațiile făcute de un grup de angajați care s-au referit, între altele, la slaba pregătire profesională a salariaților și la criteriile după care se acordă primele și sporurile.

Membri ai ”Iniţiativei pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA”, format din foşti şi actuali angajaţi al CNADNR, au lansat, luni, mai multe acuzaţii grave la adresa Companiei de Drumuri, legate de nepotism şi neprofesionalism în executarea lucrărilor. Eu au afirmat că doar 7% dintre angajaţii companiei sunt ingineri, iar un preot şi un profesor de sport ar fi ajuns şefi de departamente.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS