Ministrul Transporturilor ameninţă cu rezilierea contractului pentru lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda

Ministrul Transporturilor a ameninţat cu rezilierea contractului de construire a lotului 1 din Autostrada Sebeş-Turda.

Răzvan Cuc este nemulţumit de mobilizarea de pe şantier şi vrea respectarea datelor asumate în contract. Stadiul execuţiei lucrărilor pe acest lot este de numai 20%.

Invitat într-o emisiune la TVR, şeful Transporturilor a precizat că proiectele de infrastructură ce vor fi lansate, anul acesta, în licitaţii, cumulează în jur de cinci miliarde de euro din fonduri comunitare.

Răzvan Cuc i-a solicitat, totodată, directorului de la Compania Naţională de Infrastructură Rutieră o listă cu firmele care contestă licitaţii doar ‘de dragul’ de a le face acest lucru, urmând ca numele tuturor acestora să fie prezentate public. Ministrul a dat exemplu contractul pentru execuţia Pasajului de la Domneşti, blocat din cauza contestaţiilor, dar care ar urma să fie semnat în două săptămâni de acum înainte.

Recent, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa că monitorizează atent activitatea unor miniştri care nu ar ţine pasul cu programul de guvernare. Răzvan Cuc s-ar număra, potrivit unor surse politice, printre cei care riscă remanierea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS