Ministrul Transporturilor a dat explicații în Senat privind construcția autostrăzilor

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a fost chemat azi la Senat să prezinte prioritățile pentru acest an. Senatorii l-au întrebat când va fi gata autostrada Pitești-Sibiu și când vom avea o autostradă care să lege nordul de sudul României:

”Tot ceea ce înseamnă Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Arad, dacă vor să meargă spre Grecia ies din România prin județul lor și folosesc autostrăzile din Ungaria, Serbia, Macedonia și Grecia”, spune un senator. Un alt parlamentar a declarat că ”avem un pol industrial major în sudul țării și nu avem o autostradă care să facă legătura est-vest. Nu prioritatea, ci mama priorității este realizarea tronsonului Pitești-Sibiu”.

Ministrul Dan Costescu a anunțat că un nou masterplan pe transport este aproape finalizat și va fi trimis Parlamentului în luna martie, pentru a fi aprobat.             În ceea ce privește bucățile de autostradă finalizate anul acesta, ministrul transporturilor a amintit de autostrada Orăștie-Sibiu, cea care a fost demolată după ce au apărut probleme.        

”Vor continua lucrările pe autostrada  Sebeș-Turda pe toate cele patru tronsoane ale sale. Ultimele două, trei și patru vor   putea fi date în folosință în acest an. Este vorba despre autostrada Orăștie-Sibiu, acolo am deblocat proiectul. S-a trecut la reconstrucția bucății demolate și va fi dată în funcțiune în luna septembrie. Au fost executate garanțiile constructorului și acesta a fost trecut pe lista neagră. Pe autostrada Lugoj-Deva se lucrează pe toate cele trei loturi rămase în prezent în lucru.” le-a spus ministrul Dan Costescu senatorilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS