Ministrul Tineretului și Sportului promite salarii majorate cu 20% pentru angajații din subordine

Angajații direcțiilor județene de tineret și sport vor avea salariile majorate cu 20 la sută, de la 1 iulie. Promisiunea vine din partea ministrului Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

După protestele care au avut loc, miercuri, în fața ministerului, Marius Dunca a anunțat că guvernul va aproba, prin ordonanță de urgență, aceste creșteri salariale.

” Am reușit, în urma discuțiilor, o majorare cu 20% a salariilor. Cred că sunt 10-15 ani de când nu au mai primit o majorare salarială. Nu am făcut un calcul pe impact bugetar. Am avut o discuție cu domnul președinte Liviu Dragnea și cu doamna ministru Olguța Vasilescu. I-am adus la cunoștință și ministrului Finanțelor, cu siguranță o să dea curs solicitărilor noastre”, a sous Marius Dunca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca a spus că știe cu ce dificultăți se confruntă angajații instituțiilor din subordinea ministerului.

”Nu poți să stai cu salariul minim pe economie, să ai și 20 de ani de experiență și să ceri și randament și performanță. Foarte mulți profesori-antrenori, foarte mulți directori lucrează și sâmbăta și duminica, dacă vorbim despre tot ce avem în complexurile naționale –  ospătari, bucătari, recepționeri – ei nu au zile libere. La sfârșit de lună, când iei salariul și vezi că ai 1000 de lei în mână este dureror”, a precizat ministrul Marius Dunca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marius Dunca a precizat că pe lângă aceste majorări salariale de la 1 iulie, angajații din Ministerul Tineretului și Sportului ar urma să beneficieze de noi creșteri salariale, cu 25 la sută, de la 1 ianuarie 2018, la fel ca toate celelalte categorii de bugetari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS