Ministrul Teodorovici: Lipsa forţei de muncă, o problemă cu caracter general în România

Ministrul de Finanţe susţine că lipsa forţei de muncă este o problemă cu caracter general în România, motiv pentru care se vor iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a găsi măsuri.

„Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că <este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei>. Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă”, a scris, duminică, Eugen Teodorovici pe Facebook.

„Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la munca în străinătate”, adaugă ministrul social-democrat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS