Confidenţialitate

Ministrul Sportului: Comitetul Olimpic să facă o evaluare a finanțării jucătoarelor de tenis | AUDIO

În scandalul neparticipării jucătoarelor de tenis la Jocurile Olimpice, concursul individual, Comitetul Olimpic și Sportiv Român trebuie să facă o evaluare clară privind finanțarea sportivelor, spune ministrul sporturilor Eduard Norvak. Acesta spune că Federația Română de tenis nu poate motiva absența acestora de la Jocurile Olimpice atât timp cât jucătoarele sunt prezente la turnee din circuitul WTA.

”Nu poate o federație să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon. Această federație nu a fost finanțată 4 ani de către MTS, a avut probleme destul de importante juridice, dar COSR a finanțat și COSR trebuie să facă o evaluare clară și să aducă o decizie în acest sens dacă acești sportivi sunt datori sau nu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Federația Română de Tenis susține că ministerul trebuie să plătească în jur de 6 milioane de euro, finanțare neacordată în ultimii 4 ani. Eduard Novak spune că va face verificări.

”Sincer, trebuie să vedem despre ce e vorba, la mine nu a ajuns acest lucru ca noi să fim datori cu 5-6 milioane de lei pentru tenis. Dacă ar fi fost așa ceva, și executorul ar fi fost la ușa noastră. Dar verificăm și o să știm exact”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România va fi reprezentată la tenis doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.