Confidenţialitate

Ministrul Sportului: Cluburile din țară care nu au pe teren cel puțin 40% jucători români riscă amenzi mari | AUDIO

Cluburile sportive din țară riscă amenzi consistente dacă nu respectă legea care le obligă să aibă pe teren un anumit număr de jucători români. Legea este în vigoare de jumătate de an și este valabilă atât la fotbal, cât și la handbal sau baschet.

Până acum nu a fost nimeni sancționat, însă ministrul sportului spune acest lucru se va schimba. Au crescut și amenzile, de la 3.000 la 30.000 de lei.

Legea care prevede că la sporturile de echipă minimum 40% dintre jucătorii aflați pe teren trebuie să fie români este în vigoare din vara anului trecut, însă până acum nu au fost aplicate sancțiuni echipelor care nu o respectă.

Lucruri se vor schimba din februarie, a spus ministrul Eduard Novak pentru Gazeta Sporturilor:

Oficialul anunță că au crescut și amenzile, de aproape zece ori. Aproximativ 30.000 de lei pentru fiecare meci în care regula nu este respectată, anunță ministrul Sportului:

„N-am intervenit agresiv în deciziile cluburilor, deigur mulți au ignorat-o. Pentru acest lucru am crescut amenzile de la 3.000 la 30.000 lei și începem cât de curând să acționăm.”

Dacă la fotbal sunt foarte puține echipe care au foarte mulți jucători străini în echipă, în sporturi precum hadbalul și baschetul echipele sunt formate, în majorite, din jucătoare de peste hotare, mai arată Gazeta Spoturilor.

Sacțiunile vor fi uriașe, de ordinul sutelor de mii de euro, deoarece sancțiunile vor fi aplicate pentru fiecare meci împarte.

Decizia ministrului Eduard Novak este criticată și considerată chiar discriminatorie de unele cluburi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Nou caz de dopaj în sportul românesc. Maria Boldor, testată pozitiv cu un steroid interzis din 2008