Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Vă încurajez să purtați masca până când știu sigur că situația din spitale a ajuns la normalitate | AUDIO

Ministrul Sănățății, Alexandru Rafila, ne recomandă să purtăm în continuare masca de protecție, chiar dacă ordonanța privind portul măștii în spațiile deschise a fost declarată neconstituțională.

Ministrul spune că masca ar trebui purtată până când nu vom mai avea transmitere comunitară a coronavirusului:

„Utilizarea măștii, mai ales în spațiile închise, e discuția asta legată de constituționalitatea unei ordonanțe de urgență. Constituționalitatea și o problemă formală, dacă vreți, de procedură, n-au legătură cu sănătatea publică. Trebuie să fim cu toții conștienți, să încercăm să limităm transmiterea, să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați și lucrul ăsta ne va duce cât mai repede la normalitate. Eu vă încurajez să purtați masca în continuare până când știu sigur că situația din spitale a ajuns la normalitate și, practic, răspândirea comunitară se oprește în România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat în vizită la Spitalul de urgență din Călărași, ministrul Alexandru Rafila a amintit că, în prezent, lucrează, împreună cu specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică la mai multe scenarii privind ridicarea restricțiilor.

Alexandru Rafila a precizat că totul va depinde de scăderea numărului de persoane internate în spital, inclusiv la terapie intensivă.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Citește și: Ciugud: Elevii au reciclat deșeuri și au primit „Ciugubani” pentru excursii, echipamente smart și proiecte extrașcolare | AUDIO