Ministrul Sănătății: Suntem în pragul unei epidemii de gripă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că suntem în pragul unei epidemii de gripă, dat fiind că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemice, iar o a treia săptămână determină declararea epidemiei.

Se poate vorbi de o săptămână epidemică atunci când numărul de cazuri confirmate a fost mai mare decât numărul de cazuri estimat.

„Potrivit specialiștilor, pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul de cazuri diagnosticate să fie mai mare decât numărul de cazuri estimate. În acest sens, așteptăm comunicarea din partea Institutului de Sănătate Publică”- a spus ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Săptămâna aceasta, până în data de 23 ianuarie, numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităților școlare transmis Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică a fost de 5.823„, a completat Sorina Pintea.

Vineri s-a mai înregistrat un deces, ajungându-se, la nivel național la 36.

Ministrul sănătății apreciază că numărul deceselor este foarte mare.

O femeie de 33 de ani din județul Dâmboviţa, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, a murit din cauza gripei, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel național ajungând la 36.

Femeia era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane.

Numărul deceselor înregistrate la nivel național a ajuns la 36.

Vom reveni

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS