Ministrul Sănătății: Pe 15 iunie, dacă evoluția este normală, ne gândim la redeschiderea plajelor | AUDIO

La mai bine de 10 zile de la intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19 numărul de cazuri de îmbolnăvire este în continuă scădere.

Situaţia din ultimele două săptămâni (după relaxarea restricțiilor din 15 mai, când România a ieșit din starea de urgență) urmează să fie evaluată vineri și se vor decide noile măsuri de relaxare, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru, miercuri dimineață, în emisiunea Deșteptarea.

”Deocamdată spunem că de la 1 iunie se deschid terasele. În măsura în care vedem sfârșitul săptămânii cu o evoluție normală, putem anunța și alte măsuri de relaxare. Sunt în discuție în acest moment. Examinăm tot ce înseamnă în aer liber. Nu intrăm în interioare, nici de restaurante. Iar pe 15, dacă evoluția este normală, ne gândim la redeschiderea plajelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ieri Ministerul Sănătății a venit cu precizări:

Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea într-un spațiu închis: instituții publice, spații comerciale, de servicii sau firme.

”Este un minim triaj, un minim control pe care îl putem face, la limita accesului în incinte și a unor suprafețe închise a unor posibile persoane infectate”, a adăugat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, sunt obligatorii purtarea măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS