Ministrul Sănătății: „Nu se pune problema declarării epidemiei de gripă”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că „în niciun caz” nu se pune problema declarării unei epidemii de gripă, întrucât numărul de decese nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat.

„În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat. Din această săptămână, numărul cazurilor vor fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată. Abia acum două săptămâni s-a depăşit nivelul minim prognozat. Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă. Este, într-adevăr, trist că au murit totuşi 47 de oameni, dar suntem în limitele aşteptate”, a precizat Pintea la Palatul Parlamentului, unde a participat la Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 47.

Potrivit INSP, până la data de 11.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 920.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii..

La nivel naţional, au fost înregistrate peste 520 de cazuri de gripă, cele mai mult fiind identificate în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS