Confidenţialitate

Ministrul Sanătății: Ne așteptăm la săptămâni întregi de creștere a numărului de noi cazuri Covid | AUDIO

După secretarul de stat Raed Arafat și conducerea INSP și ministrul Sănătății, Cseke Attila avertizează: în România, urmează săptămâni întregi de creștere a numărului de cazuri de Covid.

Într-un interviu acordat în exclusivitate la Europa FM, Cseke Attila, spune însă că este de greu de spus la câte noi infectări vom ajunge:

Categoric, ceea ce pot să afirm este că vom avea încă o perioadă, câteva săptămâni, cu o creștere a numărului de infectări, unde se va opri vârful, n-aș putea să antamez, în valuri anterioare au fost prognoze, din câte știu eu, legate de 15.000 de infectări pe zi și din câte rețin, cel mai mare număr a fost, undeva, la 12.000 pe zi.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește numărul de paturi din secțiile de anestezie terapie intensivă pentru pacienții COVID, ministrul Sănătății spune la Europa FM că planul autorităților prevede o creștere până la 1.522 de paturi.

Suntem la 1069 de paturi operaționale de Terapie Intensivă Covid, paturi ATI avizate de DSP, adică, care se pot deschide în perioada următoare, sunt peste 1.100 și această creștere are loc în fiecare zi.

Va fi necesară creșterea continuă a numărului de paturi ATI, ne așteptăm ca această tendință să continue. Vârful la care a ajuns sistemul medical românesc într-un val anterior a fost de peste 1600“, a precizat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.