Ministrul Sănătăţii: Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis miercuri din funcţia pe care o ocupa interimar, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

„L-am demis pur şi simplu. Dânsul nu era sub concurs, era interimar, l-am demis pur şi simplu. Am primit informările şi întrucât mi-au fost semnalate erori de management, care nu se datorează neapărat managerului. Încă nu am hotărât cine îi va lua locul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Florian Bodog a explicat luni că a găsit mai multe nereguli la spitalul Sfântul Panteliomn, în special legate de tranfuzii.

„Vorbim despre probleme legate de transfuzie, procedura de trasfuzie, vorbim despre faptul că persoana respectivă, cu toate că avea în fişa postului atribuţii de administrare de transfuzii de sânge, nu avea pregătire în acest sens şi vorbim despre faptul că nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului înainte de administrarea sângelui. Sancţiunile aplicate au fost propuse de inspecţie, în limita legii, alte sancţiuni le pot face doar organele abilitate în acest sens. Astăzi voi avea o discuţie cu colegii mei din direcţiile din minister şi vom lua o decizie în acest sens”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS