Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Mâine, dau ordinul privind regulile sanitare din școli | AUDIO

Ministrul Sănătății va emite, mâine, ordinul privind regulile sanitare obligatoriu de respectat în școli, indiferent de scenariul în care se vor desfășura orele.

Nelu Tătaru a comunicat Europa FM, într-un mesaj, că în ceea ce privește obligativitatea menținerii distanței de 1 metru între elevi, impusă de INSP,  școala va fi cea care va decide dacă o menține sau nu.

Invitat în Deșteptarea de Vară, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, acuză ministerele Sănătății și Educației că refuză să-și asume responsabilitatea începerii anului școlar în condițiile în care nu pot asigura nici spații suplimentare în școli, dar nici dispozitivele necesare pentru educație mixtă, fizică și online.

Statul nu poate asigura dispozitivele până la începutul anului școlar, și mă refer la tablete, laptopuri care să transmită lecțiile live din sălile de curs. Se încearcă o tragere de timp pentru a avea timpul necesar pentru procurarea acestor dispozitive. Mă pun în pielea unui director care trebuie să ia o decizie de prezență 100% la școală și știe că se poate pomeni cu o mulțime de procese din partea părinților. El va tinde să spună scenariul galben – 50% online, 50% fizic. Cel mai ușor pentru el, încât să nu aibă nicio responsabilitate, să decidă ca orele să fie 100% online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ieri, site-ul educațieprivată.ro a scris că ”măsura de renunțare la distanțarea băncilor într-o sală de curs va fi luată doar în acele clase unde numărul de copii și spațiul nu vor permite acest lucru, adică acolo unde fiecare elev va avea asigurat un spațiu de un metru, în fiecare direcție (față, spate, stânga, dreapta). În cazul în care distanța nu va putea fi respectată, clasa respectivă va fi dotată cu separaoare de plexiglas”.