Confidenţialitate

Ministrul Tătaru, la 5 ani de la Colectiv: Avem tot 23 de paturi pentru pacienții cu arsuri grave | AUDIO

La 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, printr-un mesaj, ce s-a schimbat de atunci și până acum în domeniul sanitar și ce trebuie făcut în continuare.

„După 5 ani de la tragedia din Colectiv, suntem încă în etapa în care adaptăm infrastructura pentru tratarea marelui ars în țară”, spune ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru amintește că avem doar 23 de paturi pentru acești pacienți și suntem nevoiți să cerem ajutor clinicilor din afara țării atunci când nu mai sunt locuri la noi.

Legislația s-a modificat, astfel încât transferul persoanelor cu arsuri grave se face acum mai repede. În plus, medici și asistente au fost trimiși la specializare în clinici din străinătate.

Ministrul Sănătății mai spune că 6 secții de spital au fost dotate cu echipamente medicale, dar nu avem centrele pentru mari arși.

Nelu Tătaru susține că anul acesta trebuia să înceapă construcția celor 3 centre multifuncționale de mari arși, la București, Timișoara și Târgu Mureș, dar că a găsit proiectele mult întârziate.

Cel mai avansat proiect este Centrul de mari arși de la Timișoara, iar ministrul speră să fie lansată în noiembrie licitația pentru execuția lucrării.

În cazul celorlalte centre, ministrul Sănătății estimează ca licitațiile pentru desemnearea constructorilor vor pornite în cel mult 6 luni. Odată cu ridicarea acestor centre, vor exista 188 de paturi pentru pacenții cu arsuri grave și 56 de săli de operații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță