Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul spitalului Floreasca

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, l-a demis în această dimineață pe directorul interimar al Spitalului Floreasca, Nicuşor Luchi şi l-a înlocuit cu directorul medical Sorin Păun.

Ministrul este supărat că  unitatea de arşi de la acest spital  nu este complet funcţională nici măcar la 6 ani de la începerea lucrărilor și după investiții de câteva milioane de euro. În plus, nu a găsit la serviciu nici personalul medical.

„Am venit să verific  ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în șară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea.(…)

Barocamera nu funcționează nici în acest moment , iar personalul nu era la serviciu,,  a spus ministrul.

Patriciu Achimaş Cadariu spune că, deși după tragedia de la Colectiv, a dat un ultimatum pentru punerea în funcțiune a unității, conducerea spitalului nu s-a conformat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ieri, șeful secției de chirurgie plastică  de la Spitalul Floreasca, medicul Ioan Lascăr,a anunțat că unitarea este funcțională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După dezastrul de la clubul Colectiv, când pacienții arși nu au putut fi tratați la această unitate specializată, dotată cu aparatură de ultimă generație, profesorul Lascăr a explicat că unitatea nu are personalul necesar.

Între timp, 20 de medici și asistente au fost pregătiți pentru a lucra la unitatea de arși în străinătate.

Unitatea de Îngrijire a Pacienților Arși Grav poate trata 6 pacienți cu  arsuri profunde sau pe suprafețe mari din corp. Aici li se asigură și  terapie hiperbară pacienților care au această indicație de tratament.