Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: ”„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19”

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, a fost demis, vineri, de ministrul Sănătății, după ce a trimis raportări inexacte cu privire la situația din primul județ în care a fost identificat un caz de infectare cu virusul Covid-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, decizia a fost luată de ministrul Victor Costache în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat vineri dimineața, o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19. În cadrul acesteia, au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus în România este un bărbat dintr-o comună din Gorj.

Măsura a fost anunțată într-o conferințp de presă și de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.