Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, din nou în vizită la Marie Curie. Unul dintre copii va fi externat

Ministrul Sănătății, din nou în vizită la cei 7 copii internați la spitalul Marie Curie din București cu sindrom hemolitic uremic.

Patriciu Achimaș-Cadariu susține că a discutat cu părinții acestora care s-au declarat încrezători că cei mici se vor face bine.

Cât despre rezultatele anchetei, aceeași declarație din partea oficialilor aproape în fiecare zi: ”așteptăm”.

Sursa îmbolnăvirilor nu a fost încă depistată, dar ministrul a spus că imediat ce vor exista concluzii de la Centrul European, acestea vor fi comunicate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar am apucat să discutăm cu ei (n.r. părinții copiilor), ei sunt mult mai încrezători, se bucură că micuții se simt mult mai bine, ceea ce este cel mai important lucru. În acest moment, se concentrează pe sănătatea micuților.”, a spus Patriciu Achimaș-Cadariu.

Pe de altă parte, șefa secției de Nefrologie – Mihaela Bălgrădean – nu a respins ipoteza ca acei copii care au făcut dializă mai mult timp să rămână cu sechele la nivelul rinichilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Pentru cei care sunt încă cu proceduri de dializă sigur că monitorizăm cu atenție acest lucru știut fiind că, în general, peste 20 de zile de dializă reprezintă un semnal de atenție”, a spus medicul Mihaela Bălgrădean.