Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre strategia de vaccinare: Nu promovăm în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării | AUDIO

„Nu se impune vaccinarea obligatorie”, este reacția ministrului Alexandru Rafila în contextul protestului din fața Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila spune că protestarii au fost manipulați politic și dă asigurări că strategia de vaccinare la care Ministerul pe care-l conduce lucrează are scopul de a combate eventuale epidemii și de a oferi cât mai multor persoane acces la seruri.

Alexandru Rafila: Nu promovăm în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu promovăm în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării. Lucrul acesta trebuie să fie clar. Se pare că minciuna are picioare scurte, iar impostura politică ar trebui să aibă picioare și mai scurte”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a explicat principiile de bază ale Strategiei Naționale de Vaccinare, care se află acum în transparență decizională.

Alexandru Rafila a dat și câteva detalii despre cum se va desfășura vaccinarea în continuare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt încheiate contracte cu toate vaccinurile, inclusiv pentru HPV există peste 80.000 de doze care se găsesc la medicii de familie. Modul în care vom trata în perioada următoare vaccinarea ar merge pe două axe: una este legată de adolescenți și de adulți – care vor avea acces la vaccinuri care sunt compensate în grade variabile în funcție de categoria din care fac parte; adică o persoană cu boli cronice, de exemplu, poate avea o compensare integrală pentru vaccinul gripal. O femeie care este la vârsta de 18 – 45 de ani va avea o compensare parțială pentru vaccinul HPV. Adolescenții – fete sau băieți – până la 18 ani gratuitate, compensare integrală”, a explicat ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Un protestatar s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății | VIDEO