Confidenţialitate

Ministrul Sănătății cere introducerea Educației emoționale ca materie în școli: „Este foarte importantă pentru întreaga societate” | AUDIO

„Educație emoțională” este un curs care ar trebui să se introducă în școli, spune ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a făcut această declarație într-o întâlnire cu mai mulți adolescenți organizată de 1 iunie.

A spus că e important să învățăm să vorbim despre ce simțim, inclusiv pentru a gestiona mai bine situațiile de conflict.

Ministrul Sănătății, în dialog cu o tânără de 15 ani:

Elevă: „Eu, când m-am întors la școală, și vorbesc și în numele colegilor mei, fiind prima dată în clasa a IX-a când am intrat în contact cu liceul și schimbarea foarte mare, am fost epuizați. Atât fizic cât și emoțional a fost un efort foarte mare pentru că eram obișnuiți să stăm acasă, să stăm în confortul nostru și a fost foarte mult deodată. Nu aveam curaj să vorbim, să comunicăm cu profesorii, că până la urmă și ei se confruntau cu o nouă problemă.”

Ministrul Sănătății: „Sănătatea emoțională este foarte importantă și nu numai pentru voi ci și pentru întreaga societate. Eu cred că ar trebui să facem cursuri și mulți care sunt în politică sau în poziții de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândești întotdeauna la impactul deciziilor tale asupra modului de funcționare a societății și asupra emoției, asupra afectivității care trebuie să existe în comunități.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății l-a provocat pe ministrul Educației să grăbească procesul de integrare în școli a materiei „Educației pentru Sănătate”, în care să fie inclusă și educația emoțională.

Este nevoie de cadre didactice cu pregătire pentru a predea această materie, spune Alexandru Rafila:

„Educație pentru sănătate în care puteți afla foarte multe lucruri, poate că unele de natură igienică, dacă vreți, le-ați aflat acum, cu ocazia pandemiei. Sunt multe alte lucruri pe care Educația pentru sănătate le poate aduce (…) care, din păcate, în continuare este doar o disciplină opțională.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock