Ministrul Sănătăţii cere INSP reevaluarea decesului asistentei medicale de la Botoşani

Ministrul Sănătăţii a solicitat Institutului Național de Sănătate Publică, marți, să reevalueze cazul asistentei care a murit recent la Botoşani.

Diagnosticată cu COVID-19, femeia în vârstă de 46 de ani a avut, în urma tratamentului, rezultate negative la două teste, ceea ce ar însemna că se vindecase de infecția cu SARS-CoV-2.

”Din primele informaţii, chiar dacă există 2 teste negative efectuate la interval de 24h, totuşi persoana a suferit leziuni grave în urma infectării,care au cauzat decesul. Ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi INSP clarificări”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, unde asistenta a fost internată, Carmen Dorobăţ susţine că decesul asistentei ar fi survenit pe fondul concentraţiei mari de viruşi din organism.

“Faptul că afectarea pulmonară deosebit de gravă nu a putut fi reechilibrată, în opinia mea, este urmarea faptului că, deși virusul nu a mai existat în organism ca urmare a tratamentului, a avut timp să facă leziuni de ordin structural la nivelul plămânului, care să nu poată fi reparate într-o perioadă atât de scurtă”, a explicat medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a susținut, luni, că acest caz ”nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Asistenta a lucrat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

“Considerăm că suntem obligați să-i facem dreptate, pentru că în felul ăsta recunoaștem meritele celor din linia întâi. În felul ăsta, familia ei poate să beneficieze inclusiv de ajutorul de înmormântare și, ulterior, copilul primește 75% din salariul colegei decedate, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, spune – la Europa FM – preşedintele Sindicatului “Solidaritatea sanitară”, Daniel Bulboacă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS