Confidenţialitate

Dispută privind decesul asistentei medicale infectate cu coronavirus la Botoșani | AUDIO

Decesul unei asistente medicale din Botoşani naşte controverse. Iniţial, autorităţile au anunţat că asistenta, în vârstă de 46 de ani, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Apoi, s-au răzgândit, fără a anunţa, însă, o altă cauză a decesului. Colegii asistentei sunt revoltaţi și hotărâţi să-i facă dreptate femeii, inclusiv să dea în judecată Ministerul Sănătăţii.

Mai exact, iniţial, asistenta medicală Lenuţa Buta a fost decesul cu numărul 1178 din cauza COVID-19. Aceasta a lucrat la secţia de boli infecţioase a Spitalului Județean Botoşani, unde s-a infectat. Femeia ar fi al 14-lea cadru medical răpus de COVID-19.

După mai bine de două săptămâni de spitalizare şi tratament, două teste au ieşit negative. Este motivul pentru care Institutul de Sănătate Publică a retras drept cauză a morţii COVID-19, deşi femeia nu suferea de alte boli.

Preşedintele Sindicatului “Solidaritatea sanitară”, Daniel Bulboacă:

“Considerăm că suntem obligați să-i facem dreptate, pentru că în felul ăsta recunoaștem meritele celor din linia întâi. În felul ăsta, familia ei poate să beneficieze inclusiv de ajutorul de înmormântare și, ulterior, copilul primește 75% din salariul colegei decedate, până la împlinirea vârstei de 18 ani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asistenta medicală a murit la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi, unde fusese transferată. Directoarea Spitalului, Carmen Dorobăţ:

“Faptul că afectarea pulmonară deosebit de gravă nu a putut fi reechilibrată, în opinia mea, este urmarea faptului că, deși virusul nu a mai existat în organism ca urmare a tratamentului, a avut timp să facă leziuni de ordin structural la nivelul plămânului, care să nu poată fi reparate într-o perioadă atât de scurtă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.