Confidenţialitate

Ministrul Oros: Măsuri pentru agricultură, inclusiv bani pentru cei care angajează tineri | AUDIO

Ministrul Agriculturii a anunțat, joi seara, că Guvernul a adoptat patru măsuri pentru sprijinirea sectorului agricol, între care și susținere financiară pentru cei care angajează tineri în agricultură.

Adrian Oros spune că plafoanele de susținere a agriculturii au fost regândite plafoanele astfel încât să asigure echitate, dar și profitabilitatea celor care lucrează în sectoarele agricole respective.

Un alt act normativ adoptat joi seara se referă la programul național apicol, care se va desfășura pe trei ani și are un buget de 30 de milioane de euro.

„Ca element de noutate față de programele anterioare, acum se vor putea asigura măsuri de asistență tehnică și consultanță de specialitate, măsuri de promovare a apiculturii și a produselor apicole și, de asemenea, cumpărarea echipamentelor de procesare și ambalare”, a spus ministrul Agriculturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, o altă decizie a Guvernului a fost aceea privind programul pentru angajarea tinerilor în agricultură, piscicultură și industria alimentară.

„Este un program care vine în sprijinul fermierilor și a celor care activează în agricultură și în industria alimentară, care doresc să angajeze tineri. Statul oferă un sprijin lunar în funcție de situația tinerilor angajați: 1.000 de lei lunar pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, 750 de lei pentru persoanele cu studii medii, respectiv 500 de lei pentru cei fără studii”, a afirmat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot în ședința de joi seara a fost adoptată și hotărârea privind schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură.