Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Toate cererile de şomaj tehnic vor fi verificate

Toate cererile depuse pentru obţinerea şomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, anunță ministrul Muncii într-o postare online.

Potrivit Violetei Alexandru, primele sancţiuni pentru antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble sunt pregătite.

“Pregătiţi pentru primele plăţi Şomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiţi şi pentru aplicarea primelor măsuri de sancţionare a celor care au încercat să obţină plăţi duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înţeles mesajul meu şi îl repet: se verifică toate cererile, iar cei care îşi imaginează că pot trişa depunând aceleaşi cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite judeţe se înşeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm”, a precizat ministrul.

“Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această ţară. Când vorbesc despre solidaritate şi responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, şansa de a menţine lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activităţii”, a adăugat Violeta Alexandru.

“România după pandemie îşi revine prin oameni care au simţul corectitudinii şi al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină. Ne ocupăm şi cu astfel de lucruri. Aş vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecţi”, a conchis ministrul.

Șeful statului discută, vineri, cu guvernatorul Băncii Naționale, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor despre situaţia economică în contextul epidemiei.

De-a lungul stării de urgență, la Palatul Cotroceni au fost organizate mai multe reuniuni pentru evaluarea situației epidemiologice și a măsurilor care se impun. Este prima dată când guvernatorul Mugur Isărescu ia parte la o astfel de întrunire.

Ministrul Finanțelor se declară convins că economia își va reveni în a doua parte a anului.