Confidenţialitate

Jumătate dintre companiile germane din România își vor reduce investițiile sau le vor sista cu totul în 2023 | AUDIO

Companiile germane din România prognozează o înrăutățire a contextului internațional anul următor. Jumătate dintre firme spun că își vor reduce investițiile sau că le vor sista cu totul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bună sau satisfăcătoare, așa văd companiile germane din România situația lor economică, deși cele mai multe dintre ele văd înrăutăţindu-se contextul internaţional în următoarele 12 luni, arată un sondaj realizat în luna octombrie de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Foarte puține companii, doar 3.3%, se aşteaptă la o îmbunătăţire a contextului local anul următor. În privința investițiilor, 33% spun că vor rămâne neschimbate, în vreme ce tot 33% spun că investi mai puţin, iar alți 17% nu vor mai face deloc investiții.

În ciuda notei pesimiste, companiile nu intenționează să renunțe la personal, ba chiar peste 30% se aşteaptă să facă angajări. Cel mai mare risc pentru companii îl reprezintă în continuare preţul la energie, urmat de preţul materiilor prime şi lipsa de personal calificat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pensionarii, nemulțumiți de creșterea tuturor pensiilor cu 12,5%. „Sunt bineveniți, dar insuficienți” | AUDIO