Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: salariile în sectorul bugetar până la pragul de 4.000 lei se vor dubla

Mâine încep discuțiile cu sindicatele din ordinea publică şi sănătate despre legea salarizării unitare.

Aseară, într-o declarație televizată, Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a spus că veniturile până la pragul de 4.000 lei se vor dubla, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%. Și după pragul de 7.000 lei vor fi creșteri de salarii, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul muncii. Nu se știe însă când va ajunge în Parlament, legea salarizării.

În ceea ce priveşte pensiile, „următoarea majorare este de la 1 iulie, când creşte punctul de pensie la 1.000 lei”.

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa” îi solicită ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să renunţe la separarea salariilor de indemnizaţii, în noua lege a salarizării, în condiţiile în care indemnizaţiile demnitarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene ar fi raportate la salariul mediu, în timp ce restul salariilor din sistemul public sunt raportate la salariul minim.

„Stabilirea bazei de raportare a indemnizaţiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, vicepreşedinţilor, etc la salariul mediu, în timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituie un tratament diferenţiat al acestor angajaţi publici în raport cu ceilalţi”, arată reprezentanţii CNS „Cartel Alfa” într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS