Ministrul Muncii, despre indemnizații: ”Dacă Liviu Dragnea nu susține, înseamnă că nu trece”

”Dacă Liviu Dragnea nu susţine plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, propunerea nu va trece” – iată cum rezolvă ministrul Muncii disputa pe această temă. Deși, marți, ministrul Olguța Vasilescu era hotărâtă să plafoneze indemnizațiile părinților cu salarii foarte mari, miercuri pare că dă înapoi.

Liviu Dragnea este deranjat de faptul că unii miniștri prezintă proiecte…înainte ca acestea să fie gata.

Liderii PSD s-au reunit la Parlament în ședința Comitetului Executiv Național.

În prim plan este, de această dată, activitatea mai multor miniștri din Cabinetul Grindeanu.

Înainte de ședință, presa i-a atras atenția ministrului Muncii  că șeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, nu susține plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.   Olguţa Vasilescu a replicat: „Dacă nu susţine, înseamnă că nu trece”.

Liderul PSD cerea ieri prudență în comunicarea anumitor proiecte.

Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unora”, a spus liderul PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Parlament, că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri o înşelătorie a statului român, în urma acestei plafonări nefiind afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care „au bulversat” sistemul şi care au primit sume foarte mari.

Ea a spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8.000 de lei.

Așadar, ministrul Muncii consideră că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri, cităm,  o înşelătorie a statului român.   Lia Olguța Vasilescu a spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8 mii de lei.

Să mai spunem că liderul PSD s-a declarat deranjat și de activitatea ministrului de Finanțe – Viorel Ștefan – pentru modul în care a comunicat modificările propuse la Codul Fiscal.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS