Confidenţialitate

Ministrul Mihăilă: Dacă incidența infecțiilor creşte peste 2 la mie, se revine la restricțiile anterioare

Ministrul Sănătății a declarat, marți, după o ședință a coaliției, că relaxarea restricțiilor antiepidemice va depinde de incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2.

“Trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a adăugat ministrul Sănătăţii (…) Măsurile care se aplică de la 1 august, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, au legătură strictă cu incidenţa, în sensul că dacă incidenţa creşte peste 2 la mie, se revine la măsurile din 1 iulie, iar dacă creşte peste 3 la mie, se revine la măsurile din 1 iunie. Acesta este principiul general şi trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a precizat Ioana Mihăilă.

De la 1 august, ar urma să intre în vigoare noi relaxări ale restricțiilor antiepidemice.

De duminică, va putea crește numărul persoanelor care pot participa la nunți, botezuri sau alte evenimente artistice și sportive.

De asemenea, CNSU propune creșterea de la 3 la 6 ani a vârstei copiilor care sunt scutiți de carantină la revenirea din zone cu risc epidemilogic.

Relaxările trebuie adoptate de Guvern înainte de a intra în vigoare.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea