Ministrul Mihai Fifor: Armata Română, alături de Biserică, una dintre cele mai importante instituţii

Manifestările dedicate Zilei Armatei Române, care, în Arad, au început încă din cursul săptămânii trecute, au continuat şi miercuri, chiar în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a transmis mesajul de Ziua Armatei Române de la monumentul Eroilor de la Păuliş, la marginea DN7, din judeţul Arad.

„Un mesaj emoţionat înainte de orice, am să încep prin a spune „La Mulţi Ani”, aşa cum este firesc, într-o zi ca aceasta, „La Mulţi Ani” militarilor români, „La Mulţi Ani” celor care sunt în teatre de operaţii astăzi şi servesc sub drapelul Patriei Române, „La Mulţi Ani” militarilor activi, „La Mulţi Ani” rezerviştilor. Este o zi importantă pentru Armata Română şi pentru ţară, o zi în care încercăm în fiecare an să readucem în memoria tuturor românilor momentul în care Armata Română, prin eroisimul său, a eliberat ultima bucată de pământ românesc în cel de-al Doilea Război Mondial. Ne-am dori ca ziua de astăzi să fie o zi încărcată, o zi încărcată emoţional şi să fim în cât mai multe locuri ale ţării, locuri simbolice. Am început la Păuliş, şi nu întâmplător, pentru că este un loc unde Armata Română a dat prinosul jerfei sale, de aici mergem la Carei, acolo unde vom continua manifestările noastre, pentru ca după aceea să fim prezenţi la Bucureşti, în Parcul Carol. Încă o dată permiteţi-mi ca să spun „La Mulţi Ani” tuturor militarilor români, ei sunt cei care trebuie astăzi sărbătoriţi şi puşi în valoare pentru că Armata Română este şi va fi întotdeauna, cred, alături de Bisercă, una dintre cele mai importante instituţii ale acestei ţări. „La Mulţi Ani”, ostaşi români!”, a declarat, miercuri, la Păuliş, în judeţul Arad, ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Manifestările au început de la ora 8.30, şi au cuprins un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori. Slujba religioasă a fost oficiată de către Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei Seviciu. La evenimente au fost prezente şi oficialităţile locale.

Cu ocazia Zilei Armatei României, la în cadrul manifesătilor de la Păuliş, ministrul Mihai Fifor, a primit din partea şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, „Emblema de onoare a Statului Major al Apărării”.

Manifestările au continuat, Cu începere de la ora 11, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Piaţa Avram Iancu, din centrul municipiului, unde au avut loc o serie de evenimente decicate Zilei Armatei Române, printre care Acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă şi al Gărzii de Onoare, Intonarea Imnului Naţional al României, Oficierea serviciului religios şi Depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Român. Cu această ocazie s-a prezentat semnificaţia zilei de 25 octombrie, iar manifestarea s-a încheiat în jurul orei 12, cu Defilarea militarilor din cadrul Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” din Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS