Confidenţialitate

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „În această toamnă România ar putea avea o strategie națională de adaptare la schimbările climatice” | AUDIO

Mai multe dezastre naturale au afectat vara aceasta mai multe țări din Europa și din lume. Au fost incendii devastatoare în Grecia, Italia, Spania după care au venit furtuni și inundații catastrofale.

Lovite de furtuna Daniel, Grecia, Turcia și Libia au suferit pierderi uriașe: în Libia peste 6000 de oameni au murit, iar alți aproape 10.000 sunt dați dispăruți după ce orașe întregi au fost pur și simplu măturate de ape, după ce a plouat într-o zi cât într-un întreg an. Este un fenomen nemaiîntalnit pentru o țara ca Libia a cărei imagine este legată de deșert și secetă.

În Grecia, au fost cele mai abundente precipitatii din ultima sută de ani. Au fost avariate drumuri, rețele de electricitate, iar zeci de oameni și-au pierdut viața. Câmpia fertilă a Tesaliei s-a transformat într-o mare interioară, zeci de mii de hectare de teren au rămas acoperite de noroi.

Și România a fost lovită de fenomene extreme. Zilele caniculare, în care efectiv ne-am topit, au fost urmate de furtuni violente, care au afectat mai ales județe din nord, est și sud-est. Inundații, copaci smulși din rădăcini, acoperișuri distruse sunt câteva dintre pagubele înregistrate.

În acest context, la Misiunea Verde l-am întrebat pe Ministrul Mediului, Mircea Fechet, ce se întâmplă cu strategie națională de adaptare la schimbările climatice?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: INQUAM Photos /George Călin