Confidenţialitate

Ministrul Mediului, critici aduse Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei | AUDIO

Deși ar fi trebuit să fie în vigoare și în România de la finalul acestei săptămâni, directiva europeană care interzice produsele poluante de unică folosință întârzie. Ministrul Mediul a dat vina pe ministerul Sănătății și pe cel al Economiei într-o conferință online.

Tacâmurile, farfuriile, paiele din plastic de unica folosință, precum și dopurile de la PET-uri sunt interzise din 3 iulie pe întreg teritoriul Uniunii Europene potrivit unei directive europene. Cel puțin teoretic, pentru că România și alte peste 10 țări ale blocului comunitar nu au încă legea care reglementează această directivă pe teritoriu național.

Ministrul Mediului, Tanczos  Barna, a semnalat în timpul unei conferințe organizate de Pria Events, că două ministere nu au prioritizat această lege:

”Nu am primit semnale și nici sprijin nici de la Ministerul Sănătății. Ministerul Economiei, care în România, de obicei, nu știe să calculeze  un impact”.

Pentru Europa FM, ministrul a refuzat să își susțină în continuare punctul de vedere

”Care ministere sunt responsabile pentru această întârziere?

Nu aș putea să nominalizez un singur responsabil. A fost o procedură complexă”.

Executivul European ar putea să deschidă o procedură de infrigement împotriva țării noastre în cazul în care nu vom adopta o lege care să interzisă plasticul de unică folosință cât mai curând. Ministrul mediului speră totuși ca aceste regulie să intre în vigoare și în România în iulie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu

X