Ministrul Mediului cere demiterea șefului Gărzii de Mediu din Cluj

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu va cere demiterea şefului Gărzii de Mediu din judeţul Cluj, Marius Triţă.

Decizia vine în urma unei vizite pe care ministrul mediului a făcut-o astăzi la fosta groapă de gunoi de la Pata Rât.

Ministrul mediului s-a arătat foarte nemulţumit de situaţia pe care a găsit-o la Pata Rât acolo unde în urma unei alunecări a deşeurilor depozitate s-a creat un lac poluant de circa 6.000 de metri cubi.

Este o pată neagră pe toată zona aceasta în plin centru al Ardealului şi este inadmisibil acest lucru, a spus Graţiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului va cere demiterea şefului Gărzii de Mediu Cluj pentru faptul că nu şi-ar fi făcut datoria în ceea ce priveşte depozitul de deşeuri de la Pata Rât.

Gavrilescu a precizat că Garda de mediu ar fi trebuit să dea şi mai multe amenzi şi să fie extrem de vigilentă cu situaţia de aici.

Ministrul mediului a adăugat că judeţul Cluj are cele mai multe probleme legate de mediu, în special cu rampa de la Pata Rât, care deşi şi-a încheiat activitatea în 2010, încă nu este complet închisă şi ecologizată.

Graţiela Gavrilescu a subliniat şi că orice sumă pe care România va fi obligată să o plătească pentru neîndeplinirea sarcinilor de mediu se va repercuta asupra autorităţilor publice locale responsabile care nu şi-au făcut treaba, pentru că e nefiresc să plătească alte judeţe pentru ceea ce nu se face la Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, nu a participat la întâlnirea cu Graţiela Gavrilescu, consiliul judeţean fiind reprezentat de vicepreşedintele Vakar Istvan, care a precizat că proiectul este în întârziere din cauza legislaţiei stufoase.

Proiectul unui centru integrat de management al deşeurilor în judeţul Cluj, care prevedea şi închiderea gropilor de gunoi neconforme a fost demarat la Cluj în 2012, nefiind finalizat nici în prezent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS