Confidenţialitate

Ministrul Mediului anunță controale la toate fabricile care lucrează cu substanțe chimice periculoase | AUDIO

Toate fabricile care lucrează cu substanțe chimice periculoase vor fi controlate de ISU, Garda de Mediu și ISCIR după explozia și incendiul de nosptea trecută, de la combinatul de îngrășăminte  Azomureș.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că trei accidente similare produse în doar în câteva zile este mult prea mult în condițiile în care au murit și au fost răniți oameni.

”Trebuie să verificăm acest lucru la nivel național pentru că este inadmisibil ca, în mai puțin de o săptămână, să avem trei incendii, trei accidente și incidente semnificative pe platforme industriale unde au fost victime și unde s-au produs și poluări ale mediului. Această anchetă trebuie să identifice toate vulnerabilitățile de pe aceste platforme, să le eliminăm și să obligăm agenții economici să respecte legislația”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește deflagrația de la Târgu Mureș, ministrul Mediului spune, la Europa FM, că nu s-au înregistrat în aer, depășiri ale limitelor în ceea ce privește prezența unor substanțe periculoase.

”Au constat că acei indicatori care monitorizează calitatea aerului au înregistrat creșteri semnificative. Garda de Mediu va declanșa o anchetă prin care va verifica dacă legislația de mediu a fost respectată și dacă există o vinovăție și cine este responsabil pentru producerea deflagrației și a incendiului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.