Confidenţialitate

Ministrul Justiţiei refuză invitaţia de a participa la bilanţul DNA

În timpul şedinţei organizate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, marţi, ministrul Justiţiei a anunţat că nu va participa la bilanţul pe anul 2017 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a cărui prezentare este programată miercuri.

Tudorel Toader a invocat că nu a primit în prealabil raportul de activitate al instituţiei.

“Mâine aveţi bilanţul, mâine este 28 februarie şi până mâine trebuia să îmi trimiteţi raportul şi nu l-am primit. Aveţi o explicaţie? Mi-aţi trimis şi o invitaţie şi vă mulţumesc, dar sigur nu voi veni, că eu vin acolo să mă uit la dumneavoastră ca ministru al Justiţiei fără a vă îndeplini obligaţia din lege să îmi daţi raportul. (…) Potrivit legii, raportul se trimite la invitaţi”, i-a spus ministrul şefei DNA.

În apărarea sa, Laura Codruţa Kovesi a susţinut că documentul a fost finalizat luni şi expediat în cursul acestei zile.

“Se prezintă raportul de activitate în forma scrisă, se înaintează procurorului general al PÎCCJ, care urmează să vi-l transmită dumneavoastră şi acest lucru s-a întâmplat. (…) Persoanele care sunt invitate să ia cuvântul categoric primesc raportul de activitate pentru a putea să îşi noteze lucruri”, a explicat ea.

“Şi eu ce fac, îl citesc la noapte?”, a replicat ministrul Justiţiei.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, marţi, propunerea ministrului de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.