Ministrul Justiției nu va cere revocarea procurorilor șefi

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general Augustin Lazăr rămân în funcţii după evaluarea făcută de Tudorel Toader.

Multă enervare după acest anunț – fostul președinte Traian Băsescu l-a făcut “marțafoi” și “slugă”, Codrin Ștefănescu a declarat că se gândește să demisioneze din PSD, pentru că e dezamăgit.

Anunțul a fost făcut la finalul unei foarte lungi declarații de presă.

De altfel, a fost și un moment hilar la conferinta de presa interminabila a lui Tudorel Toader: dupa 35 de minute, in sala s-a produs oarecare miscare, iar Toader i-a spus in gluma unui cameraman sa astepte cu filmarea pana cand ajunge la concluziile despre evaluarea lui Kovesi si Augustin Lazar. Imediat, o ziarista l-a intrebat pe ministru: “Cand ajungeti (la concluzii – n.red.)?” Toader a raspuns zambind: “Azi!”

În declarația lui de presă, ministrul a descris drept deosebit de gravă acțiunea DNA de anchetare a circumstanțelor în care a fost adoptată controversata OUG 13.

În aceeași declarație, ministrul Tudorel Toader a insistat că ministrul Justiției are autoritate asupra procurorilor și a anunțat că aceștia vor fi monitorizați, de acum înainte – nu în ce privește conținutul dosarelor, unde au independendență… dar nu s-a exprimat clar în ce privință vor fi monitorizați.