Confidenţialitate

Ministrul Justiției, Florin Iordache, acuzat de plagiat

Apar primele acuzații de plagiat în cabinetul  Sorin Grindeanu.

Jurnaliștii de la ziarul România Liberă au studiat lucrarea de doctorat a ministrului Justiției, Florin Iordache, și au ajuns la concluzia că o parte din ceea ce ar fi trebuit să fie contribuție științifică personală ar fi, de fapt, un interviu copiat din presă.

Unul dintre autorii investigației, jurnalistul Petre Bădică, spune la Europa FM că în lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache, apare și un interviu cu fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, interviu care nu este pus în ghilimele și nici nu este citată sursa.

”Domnul Florin Iordache a preluat fără să citeze sursa și fără să folosească ghilimele aproximativ patru pagini din cele 130 dintr-un interviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, în ianuarie 2007, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat agenției Rompres, Agerpres acum”, spune jurnalistul Petre Bădică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Petre Bădică, spune că lucrarea de doctorat lui Florin Iordache, denumită ,,Impactul Corporațiilor transnaționale asupra proceselor de integrare economică a României în Uniunea Europeană” ridică nenumărate semne de întrebare referitor inclusiv la felul în care demnitarul a devenit doctor, în 2007, la Universitatea Liberă Internațională Moldova, din Chișinău.

Presupusele nereguli vor fi dezvăluite în zilele următoare, mai spune jurnalistul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să afle și punctul de vedere al ministrului Justiției în legătură cu acuzațiile de plagiat care i se aduc.

Florin Iordache a avut o singură reacție: ”Nu comentez!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.